Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Себе си познай -Главата

КРАСИВ ЧОВЕК

ЧОВЕКЪТ
Алтернативен линк


КРАСИВ ЧОВЕК






Светът се нуждае от нови хора, с красиви и здрави тела, с красиви и пластични движения. 83-365.



Често казвате, че някой човек е красив. Кои са отличителните белези на красотата? Лесно е да се каже, че някой човек е красив, но трябва да се отбележат чертите на красивия човек всеки да познава красотата. Като се казва, че някой човек е красив, вие трябва точно да определите формата на очите на носа, на устата му. Не е достатъчно да кажете, че някой човек има красиви очи, но трябва да знаете, какви са красивите очи. Като са изучавали човека от естетично гладна точка, учените са се спрели най-много върху очите и носа, а най-малко върху ушите. 21-179.



Красиво трябва да бъде човешкото тяло, Това се постига чрез правилен и хармоничен живот. 83-363.



Красотата на човека се определя от неговата глава от неговия бял дроб и стомах. Колкото по-добре са развити, толкова по-красив е той, толкова по-хармоничен е неговия живот. 64-95.



За да се домогне до истината, човек трябва да изработи красиво лице, правилна глава и добре оформена ръка. Срещнете ли такъв човек, вие изпитвате приятност и пожелавате и втори път да го срещнете. 33-171.



Всеки човек иска да бъде красив, да има красиви вежди, очи, нос, уста, но за да придобие тази красота, той трябва да разбира основните закони на живота. 177-30.



Колкото повече страда човек, физически и психически, толкова по-красив и благороден става. Колкото повече пада и става, толкова повече човек се обработва и придобива особена вътрешна красота. 54-143.



Който иска да изправи кривото в себе си, да, стане красив, трябва да работи съзнателно и. да разпределя равномерно енергиите си. 38-51.



Та стремете се към хубавото, към красивото, към възвишеното. Аз виждам у всинца ви заложени много красиви черти. Всички вие трябва да се развивате, да работите, не само за сегашното, но и за далечното бъдеще, което е свързано с настоящето. 75.4-296.





НАГОРЕ